Historien bag Pot Olé​

80'erne​

Ideen blomstrede i USA​.

Det var efter endt udenlandsophold i USA at Ole Juul Hansen såede de første tanker om blomster krukker. Det var tætte venners store glæde ved blomster og krukker som smittede af på den unge Ole Juul. 10 år efter hjemkomsten blev drømmen til virkelighed. Langt fra store USA, i en lille provinsby på Sjælland, nærmere bestemt Holbæk, blev den 1.september 1985 Ole Juul Hansen første arbejdsdag i firmaet ”OJ marketing”.

Sverige var firmaets hjemmebane.

Selvom firmaets base var i hjertet af Holbæk, så havde Ole Juul utallige salgsture rundt i Norden samt deltagelse i mange årlige messer. Her udmærkede Sverige sig særligt og har siden været det største marked.

90'erne​

Nyt firmanavn med samme indhold.

Med selv samme mand i spidsen skiftede firmaet navn fra ”OJ-marketing” til ”Pot Olé Aps”. Pot Olé Aps har hængt ved og Ole Juul som siden er bedst kendt som Pot Ole. Et utroligt navn som er et image og reklame i sig selv. Et kendetegn for firmaet er varernes kvalitet. Ole Juul har været bevidst om det høje kvalitet på hans produkter hele vejen.

Når kirkeklokkerne ringer og storken lander.

Ole Juul Hansen blev i 1993 gift med hans kone Tine Hansen. Tine Hansen er ligeledes på kontoret i 15 år hvor hun bestyrer firmaets bogholderi og regnskab. Ægteparret har sammen to døtre. De blev forældre i 1992 og i 1995.

Det første lokale firma som importerede fra udlandet.

Ole Juul fik, mens drømmen om at blive selvstændig kun havde taget de første stik, allerede kontakt til det franske krukkefirma GRANDON som han fik agenturet på. Derfra rullede udenlandskontakterne. Han havde 14 årlige messer i Skandinavien som de største mål. Derudover rejser han en del i den øvrige verden for at købe nye vare hos de syv leverandører i Frankrig, Spanien, Grækenland, Polen og Vietnam. Senere hen kom Indien og Østen i spil.

Med en ekstraordinær fornemmelse af fremtidens trends.

Ole Juul Hansen har altid været kendt for at være et skridt foran – han opsnusede tendensen som var på vej. Han var helt med på tidens tendenser og når han samtidig havde en sans for salg og marketing så befandt han sig godt i rollen som direktør i eget firma.

00'erne​

W.E.T. Watering Easy Trays.

Pot Olé har nu i 35 år solgt krukker. Firmaet produktudvikler og udvider sortimentet i midten af 00érne. Krukkerne er stadig basen, men Ole Juul Hansen udvikler W.E.T, "Watering easy trays" – vandingsbakker til planter og blomster. Dette skal vise sig at være en god succes for firmaet og har sidenhen forsynet utallige havecentre,  planteskoler og supermarkeder med en nem, flot og miljøvenlig opbevaring og vanding af planter og blomster.

Generationsskifte.

Henover en årrække er frøene sået til at Oles døtre kan overtage hans livsværk. I maj 2021 blev det pludselig en realitet.

Både Helena og Katarina er meget bevidste om det gode netværk, samt den stabile kundekreds, der er opbygget gennem mange år i det meste af Europa. Et samarbejde, som begge døtre har ambitioner om at fortsætte, samtidig med at de glæder sig til at fortsætte arbejdet på det gode markedet med samarbejdspartnere og kunderne.​

​W.E.T. BY POT OLÉ ApS

Strandmøllevej 154

4300 Holbæk

​Telefon: 40 17 33 58

E-mail: pot-ole@hansen.mail.dk
CVR: 32466052​​

instagram     linkedin